Logo
Dresaj de paza
 
     
     
 
Paza la obiect
     Paza unui obiect este o etapa optionala din cadrul programului de dresaj pentru protectie si paza. Ea speculeaza instinctul protectiv-posesiv al cainelui, si vizeaza canalizarea, si conditionarea acestuia de o comanda. La fel ca instinctul de vanatoare si cel teritorial, instictul protectiv-posesiv este mostenit genetic.

Simularea unei situatii reale
     Dupa cum am mai spus, in cadrul programului de dresaj pentru paza si protectie exista doua modalitati distincte de pregatire a cainelui: pentru examene de lucru sau demonstratii, si pentru situatii reale. Ca sa vizualizati diferentele, imaginati-va o confruntare intre fanfara militara si trupele speciale .

Atacul sportiv
     Trebuie precizat, inca de la inceput, ca exista doua tipuri de programe distincte de dresaj si pregatire a cainelui pentru paza si protectie: pregatirea pentru examene de lucru sau demonstratii, si pregatirea cainelui pentru situatii reale.
     In cazul exemenelor de lucru IPO si SH., cainele este obisnuit sa muste si sa fixeze muscatura pe manson.

Pregatirea cainelui pentru un atac controlat
     Pentru a controla cu succes agresivitatea canina trebuie sa intelegeti ca un caine nu ataca niciodata nemotivat. Chiar daca in aparenta comportamentul sau este inexplicabil, o cauza exista. Aproape orice caine poate fi adus in situatia de a ataca, si chiar musca periculos.

Formarea muscaturii
      Formarea si mentinerea muscaturii reprezinta etapa cea mai importanta din cadrul programului de dresaj si pregatire a cainelui pentru protectie si paza. Aceasta etapa este cea care face diferenta dintre un caine care va fi cu adevarat eficient si un caine care manifesta o agresivitate falsa, demonstrativa.

Dezvoltarea instinctului teritorial
      Teritoriul sau domeniul de vanatoare al haitei reprezinta bunul cel mai de pret al societatii canine. Alaturi de celelalte instincte transmise genetic (instinctul de conservare, de vanatoare, de reproductie etc.) cainele mosteneste si un instinct teritorial, care va fi speculat si canalizat catre un tip de comportament agreat in cadrul programului .

Testarea aptitudinilor
      Un program de pregatire a cainelui pentru paza si protectie implica, pe langa numeroasele sedinte de dresaj, si asumarea unor responsabilitati. Nu putini sunt cei care vor cu orice pret un caine de paza. Ei ar trebui sa stie ca un adevarat protector este un caine echilibrat, care ataca numai la comanda.
 
   
     
 

Cuvinte cheie: dresaj de paza, paza la obiect, protectie si paza, canin, instinctul de vanatoare, demonstratii, situatii reale, atacul sportiv, dresaj, IPO, SH, muscatura, atac controlat, agresivitatea canina, instinctul teritorial, caine de paza, brasov, lucky dog, cosmetica si frizerie, monta, catei de vanzare, video, portofoliu, pensiune, consiliere.

 
   
     
 
 

acasa | dresaj | pensiune | consiliere | portofoliu | video | cosmetica si frizerie
monta si catei de vanzare | contact