Logo
Dresaj de companie
 
     
     
 
Preluarea comenzilor de catre stapan
     Preluarea comenzilor de catre stapan reprezinta etapa cea mai importanta pentru toti cei care apeleaza la serviciile unei scoli de dresaj. Lipsa ei provoaca inutilitatea intregii perioade de instruire, cainele refuzand sau executand aleatoriu comenzile date de catre proprietar.

Fixarea comenzilor
     Fixarea comenzilor este o etapa avansata a dresajului de companie, ce survine numai dupa parcurgerea cu succes a perioadei de invatare. Este conditionata de o foarte buna socializare a cainelui si de participarea dumneavoastra directa in procesul educational. Implica lucrul in conditii de stres si presupune executarea de catre caine doar a comenzilor date de catre conducator (dresor sau proprietar.

Atentia
     Atentia cainelui la conductor reprezinta unul din cele mai importante aspecte ale dresajului canin. Atentia este dovada folosirii unei metode motivationale eficiente, a abilitatii si a calitatilor echipei om-caine. Primul pas in comunicare este captarea interesului patrupedului. Fara aceasta etapa, comunicarea devine unidirectionala si ineficienta. Inca din primele lectii, “educatorul” urmareste atragerea atentiei “elevului” canin. Cu ajutorul recompensei, instructorul stimuleaza cresterea interesului cainelui pentru lucrul in echipa.

Motivarea pozitiva
     Recompensa sau motivarea pozitiva reprezinta tot ceea ce cainele apreciaza. Este folosita pe parcursul intregii perioade de dresaj, fiind eliminata treptat doar o data cu invatarea comenzilor. Unele din cele mai cunoscute “valori canine” sunt hrana si mingiuta (sau saculetul), ambele speculand instinctele native ale cainelui. Daca prima mizeaza pe satisfacerea imediata a unor nevoi fiziologice, respectiv nevoia de hrana, in cel de-al doilea caz instructorul speculeaza instinctul de vanator al cainelui.

Testarea aptitudinilor
      Testarea aptitudinilor reprezinta pentru instructor prima si cea mai importanta etapa a programului de dresaj. In urma testarii, el are posibilitatea de a stabili receptivitatea si capacitatea de invatare a puiului, precum si metoda si stimulii pe care ii va folosi in perioada de educare.
 
   
     
 

Cuvinte cheie: dresaj de companie, scoli de dresaj, fixarea comenzilor, atentia, motivarea pozitiva, om-caine, canin, valori canine, instinctul de vanator, instructor, program de dresaj, receptivitatea, capacitatea, puiului, brasov, lucky dog, cosmetica si frizerie, monta, catei de vanzare, video, portofoliu, pensiune, consiliere.

 
   
     
 
 

acasa | dresaj | pensiune | consiliere | portofoliu | video | cosmetica si frizerie
monta si catei de vanzare | contact